Leren omgaan met agressie op de werkvloer

Het is natuurlijk vervelend om te maken te krijgen met agressie. Agressie kan voorkomen in een hoop verschillende situaties. Je kunt in aanraking komen met agressie in het verkeer of in de supermarkt, maar het kan je ook op de werkvloer overkomen. Denk aan een situatie waarbij twee werknemers het niet met elkaar eens zijn of wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. In zulke gevallen is het erg belangrijk om te weten hoe je met agressie moet omgaan. Gelukkig valt dit te leren. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Een cursus ‘Omgaan met agressie op de werkvloer’

Het kan best beangstigend zijn als je in aanraking komt met agressief gedrag. Helaas komt agressie op de werkvloer best vaak voor. Door een Cursus Omgaan met Agressie te volgen, weet je wat je kunt doen wanneer dit voorkomt en hoe je kunt handelen om de situatie in de hand te houden.

Tijdens deze cursus leer je onder andere over soorten conflicten en de verschillende vormen van agressie die daaruit ontstaan. Daarnaast leer je hoe je de situatie kunt analyseren en hoe je op een passende manier kunt ingrijpen. Ook leer je hoe je problemen kunt voorkomen en wat het belang van timing is. Klik hier om voor een uitgebreid overzicht van de inhoud van deze cursus.kun je verschillende soorten agressie onderscheiden, waarbij je verschillende gesprekstechnieken bewust kunt inzetten om situaties te de-escaleren;

Na het volgen van de cursus Omgaan met Agressie weet je wat je moet doen om ‘open’ te blijven en leer je hoe je een positieve en professionele grondhouding moet aannemen. Daarnaast leer je wat je persoonlijke valkuilen zijn. Dit is belangrijk, want met deze kennis ben je in staat je minder kwetsbaar op te stellen en kun je jezelf beter wapenen tijdens conflicten. Doordat je leert je eigen emoties los te zien van de situatie, krijg je meer controle. Hierdoor ben je in staat om een mogelijk dreigende situatie in de kiem te smoren.

Lees tip:  Voorkom een inbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *