Wie heeft het niet een keer in handen gehad? Vaak om iets uit te pakken, dan. Noppenfolie is heel herkenbaar als verpakkingsmateriaal. Het voelt luchtig en vederlicht aan. Kijk je beter, dan zie je dat het bestaat uit halve bolletjes vol lucht. De bubbeltjes lucht zorgen ervoor dat stoten en drukken van buitenaf gebufferd worden. De folie werkt dus heel goed als beschermend verpakkingsplastic. Ook stof en vocht worden zo bij de ingepakte zaken weggehouden. De folie is bovendien ook nog eens een goede beschermlaag tegen krassen. Je kunt er ook alle kanten mee op. Zelfs normaal moeilijk in te pakken sculpturen krijg je met de noppen goed ingepakt; de folie is super flexibel en kan alle kanten op buigen.
Twee laags noppenfolie
Geen wonder dat de gemiddelde webshophouder enthousiast is over noppenfolie. Want juist bij dit soort online-ondernemers is het van vitaal belang dat verzonden spullen zonder breuk of ander ongeluk de afnemers bereiken. De folie bestaat uit een gladde laag en een daaraan gehechte toplaag die zich kenmerkt door halve luchtbolletjes. Elk bolletje is heel sterk. Je kunt ze niet gemakkelijk even tussen duim en vinger laten knappen.
Inpakken, vastplakken
Er is één juiste manier van inpakken met deze folie. Met de bolletjes bedek je het te verzenden artikel. De gladde laag komt dus aan de buitenzijde. De folie kun je zo strak mogelijk om het product wikkelen zodat het ongeveer in elke uitsparing terecht komt. Eenmaal rond het artikel gewikkeld, zet je de folie vast met tape. Een goede PVC-tape doet het werk maar je kunt net zo goed kiezen voor een goedkoper tape, zoals PP-tape. De folie laag blijft immers geen jaren om het artikel heen. Eenmaal bij de klant, is de folie snel weer de prullenbak in. Hoewel het nu ook wel door klanten wordt bewaard, mochten zij een keer ook iets veilig willen versturen. Maar waarom dienen de bubbelbolletjes nu eigenlijk meteen tegen het artikel aan gewikkeld?
• Verbetert de bescherming
• Folie blijft zo beter op z’n plek
• Bij knappen van luchtkamertjes, kreukelt de folie door de gladde laag toch niet
Noppenfolie maakt uiteindelijk alles onzichtbaar
Hoewel de folie doorzichtig is, is na een aantal keren wikkelen het artikel dat je inpakt niet duidelijk meer te zien. Daarom plak je dan het inwikkelen nog even een sticker op de te versturen producten. Zo weet je na enige tijd om welk artikel het ook alweer gaat. Want de lagen folie hebben immers aan transparantie verloren. En het is geen doen om steeds alles weer af te wikkelen om te checken of je wel het juiste artikel verstuurt. Laat het ontwikkelen maar aan de uiteindelijke afzender over. Die kan daar soms nog best even tijd aan besteden. Een artikel in noppenfolie laat zich niet altijd vlot uitpakken. Zeker niet als dat artikel breekbaar is. Uiterst voorzichtig kun je met een scherp mesje of schaar de boel uit elkaar snijden en knippen.
Extra beschermende lagen
Het kan voorkomen dat je een wat steviger noppenfolie nodig hebt. Er is folie met een extra laag. Soms is dat een schuimlaag, dan weer een vilten of papieren laag. Die extra laag geeft een te verzenden artikel extra bescherming. Verstuur je een stoffen product? Dan kunnen de luchtnoppen een drukpatroon veroorzaken in de stof. Met een viltlaagje ertussen is dat gemakkelijk te voorkomen. Ga snel naar Profipack.nl als je behoefte hebt aan noppenfolie!