Voordelen van een toegangscontrole

Met een toegangscontrole kun je een bepaald gebouw veiliger maken. Vaak wordt dit gebruikt bij een bedrijfspand en iets minder snel bij een woning. Natuurlijk is dat wel een mogelijkheid. Veiligheid is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Het is daarom beter om vooraf goede stappen te nemen. Als jij gaat voor meer veiligheid dan is een toegangscontrole toepassen daar een hele goede en veilige stap in. Ook de rol van een het gebruik van een toegangscontrole stijgt de laatste tijd. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan veiligheid en dat is heel goed.

Benieuwd naar de voordelen die een toegangscontrole biedt? Ontdek hieronder de voordelen.  

Je hebt inzicht

Net dat als je met een elektrische deuropener zelf bepaald wie er naar binnen gaat, heb je met een toegangscontrole ook veel inzicht. Je hebt namelijk inzicht in de bezoekersstroom. Dit is vaak ook een hele belangrijke reden waarom men een toegangscontrole aanschaft. Hierdoor kun je snel reageren op veranderingen en eventuele bedreigingen. Zo kun je inzicht krijgen in de aanwezigheid, wie er toegang vraagt tot het gebouw, inzicht in loogbestanden, maar ook inzicht in werktijden voor efficiënte salarisadministratie.

Het gemak er van

Voor heel veel mensen is het lastig om sleutels niet kwijt te raken. Dat kan ook gelden bij een onderneming waarbij er meerdere sleutels zijn voor werknemers. Het sleutelbeheer daarvan kan een hele uitdaging zijn. De tijd om een nieuwe sleutel te maken, het juiste beleid daarin te voeren en de onveiligheid dat op de loer ligt wanneer een sleutel kwijt raakt is niet fijn. Met een toegangscontrole systeem is sleutelbeheer dus overbodig. Een digitale id-drager, zoals een pasje maken het allemaal makkelijker, efficiënter en natuurlijk veiliger.

Lees tip:  Een beveiligingscamera kopen, waar moet je opletten?

Toegangsrechten zijn gemakkelijker te reguleren

Bij veel organisaties is het zo dat er bepaalde mensen bevoegd zijn en die dus beschikken over een sleutel. Die bevoegdheid is dan op basis van bepaalde werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Alleen een toegangscontrole maakt het toegangsbeheer een stuk uitgebreider. Dat staat namelijk voor gemak en daarmee kunnen bepaalde toegangsrechten ook breder verdeeld worden onder werknemers. Zo hoeven er niet allemaal sleutels gemaakt te worden. Mocht iemand dan al uit dienst gaan dan kun je ook eenvoudig en snel de toegang wijzigen en verwerken.

Flexibiliteit is fijn

Een nieuw pand of een nieuwe medewerker erbij? Dan kan een toegangscontrole daar dus goed op inspelen. Flexibiliteit is tegenwoordig erg belangrijk ook bij een onderneming. Het gaat dan om snel kunnen aanpassen, direct inspelen op dingen en natuurlijk flexibele personeelsbestanden. Flexibel zijn is ook veilig. Juist door extra flexibiliteit wordt meer veiligheid gecreëerd. Moderne bedrijfsomgevingen kunnen niet meer zonder. Een ander belangrijk aspect van flexibiliteit is de mogelijkheid om toegangscontrole te integreren met andere toepassingen/disciplines.

Ook komt hierbij weer kijken dat de toegang op een flexibele/gemakkelijke manier kan worden gegeven aan meerdere werknemers. En natuurlijk gebeurt dat allemaal veilig. Zo kunnen werknemers beginnen en stoppen wanneer ze willen met werken en hoeft een ander daar geen rekening mee te houden. Dit is voor een werknemer fijn en er kan op een veilige manier toegang worden verleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *