Tips, Trucs en Geheimen die je moet weten over huisbeveiliging

Je huis moet te allen tijde een veilige haven zijn voor jou en je gezin. Als je niet thuis bent, is het belangrijk je huis veilig te houden. Het artikel hieronder is een compilatie van tips die je kunt gebruiken om je huis veilig te houden.

Kies een nachtschoot slot boven een veerslot. Het veerslot is veel gemakkelijker voor inbrekers die ervaren zijn in “loiden”. Loiden verwijst naar de methode waarbij een plastic kaart, zoals een creditcard, tegen de grendeltong wordt geschoven om hem in te drukken, waardoor je deur ontgrendeld wordt. Het nachtslot voorkomt zo’n aanval. Deadbolts zijn alleen kwetsbaar als er tussen je deur en je deurkozijn veel ruimte is voor inbrekers om ijzerzagen of elektrisch gereedschap te gebruiken.

Houd je je hond buiten als je niet thuis bent? Hij of zij is eigenlijk een prima plek om je reservesleutel te bewaren. Doe de sleutel aan de halsband van de hond. Dit is vooral een goed idee als je hond niet van vreemden houdt, en geeft je gemakkelijk toegang om in je huis te komen.

Het bedrijf dat je kiest voor de aankoop en installatie van je huisbeveiligingssysteem is belangrijk. Je wilt er zeker van zijn dat het bedrijf het meest betrouwbare systeem heeft en weet wat ze doen als het op installatie aankomt. Om een goed bedrijf te vinden, vraag je het aan vrienden en familie of zoek je online recensies

Houd heggen en begroeiing gesnoeid en uit de buurt van deuren en ramen. Grote struiken zien er misschien mooi uit, maar ze vormen een gemakkelijke dekking voor potentiële huisinbrekers. Als je kunt, probeer dan een open ruimte volledig rond de omtrek van je huis te houden, en als je begroeiing hebt, houd die dan goed gesnoeid.

Lees tip:  Wat is een FIOD inval?

Stalen deuren

Koop brandwerende bouwmaterialen. Dit helpt je huis te beschermen als je in een meer droog klimaat woont. Je kunt een brand het beste voorkomen voor hij begint. Stalen binnendeuren zijn tegenwoordig veel gezien in interieurs. Dit omdat het een soort deur is die bij veel verschillende stijlen past en een echte eyecatcher is in een woning. Daarnaast zijn stalen deuren voor bijna alle soorten ruimtes geschikt. Stalen deuren en kozijnen kunnen ook op maat en naar eigen wens worden samengesteld.

Als je voor langere tijd van je huis weg zult zijn, zet dan de belsignalen van al je telefoons uit. Een telefoon die overgaat en rinkelt kan namelijk een inbreker een tip geven dat er op dat moment niemand thuis is.

Laat geen extra sleutel achter onder je deurmat of op een andere plaats waar een inbreker hem zou zoeken. Als je weet dat je de neiging hebt om je sleutels te misplaatsen, is het een goed idee om een extra set bij een van je buren achter te laten, of je kunt ze in je auto laten liggen.

Je moet zware gordijnen installeren en ze gesloten houden in kamers waar je veel high-end apparatuur hebt. Als je een dure computer, televisie of stereo-installatie hebt, is het pronken ermee door een raam verwant aan reclame maken. Je geeft dieven een inventaris van wat zich in je huis bevindt.

Een van de grootste aandachtspunten op het gebied van huisbeveiliging is de tuinaanleg van je huis. Laat je struiken en andere groenvoorzieningen niet zo ver uitgroeien dat ze toegangspunten tot je huis kunnen verbergen. Dieven houden er nu eenmaal van verborgen te kunnen blijven terwijl ze je huis binnengaan en verlaten, dus houd je struiken gesnoeid.

Lees tip:  De voordelen van een beveiligingscamera

Doe geen landschapsarchitectuur die de ingangen van je huis aan het zicht onttrekt. Hoewel je misschien denkt dat het een goed idee is om een enorme rozenstruik voor de ramen van je woonkamer te planten, geeft dit een dief een plek om zich te verbergen terwijl hij een manier bedenkt om je huis binnen te komen.

In termen van degelijke raad heb je zojuist een grote hoeveelheid gelezen. Hoe zul je het gebruiken? Lees alles wat je over dit onderwerp kunt vinden, zodat je je huis snel en gemakkelijk kunt beschermen. Bij MetalWorkxx kun je kiezen voor een draaideur, stalen deur of schuifdeur. Allemaal hebben ze zo hun praktische voordelen die voor iedereen anders zijn afhankelijk van de indeling van het huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *