Wat zijn de taken van een slotenmaker?

Het kan iedereen een keer overkomen, je komt terug van een lange werkdag en staat voor de deur, je grijpt naar je zak waar normaal gesproken altijd je sleutels inzitten, alleen dit keer niet. Je zoekt overal, in je tas en op de grond, maar geen spoor van je sleutels. Als je dan ook geen reservesleutel hebt laten bijmaken waar je bij kan, dan zul je toch echt een slotenmaker moeten bellen. Maar een slotenmaker is niet alleen maar daarvoor, hieronder vertellen we je wat de taken van een slotenmaker zijn.

Sloten openen en vervangen

Mocht je dus net als het verhaal in de introductie een keer voor een dichte deur komen te staan, dan doe je er slim aan om een slotenmaker te bellen. Een slotenmaker kan namelijk het slot voor je open maken, ook zonder sleutel. Als het slot niet meer goed werkt of als je de sleutel helemaal kwijt bent, dan zal het slot vervangen moeten worden.

Noodgevallen

Bij noodgevallen denk je misschien aan iets ernstigs, maar dit valt meestal wel mee, toch is het niet fijn als je midden in de nacht na een avond stappen thuis komt en niet meer je huis in kan. Daarom moeten slotenmakers altijd elke dag en ook de hele dag beschikbaar zijn om mensen te helpen die hun huis niet meer in kunnen.

Advies

Als je een nieuw slot wil laten installeren door je slotenmaker, dan kunnen ze je adviseren over wat voor slot je het beste voor kunt gaan. Een slot op de voordeur is natuurlijk een heel ander soort slot als het slot wat je op je fiets of je kluis hebt zitten. Kijk voor deskundig advies over sloten eens bij Lockit.

Lees tip:  Hoe beveilig ik mijn woning tegen de gevolgen van blikseminslag?

Sleutels bijmaken

Als laatste kunnen slotenmakers ook nog sleutels erbij laten maken, zo heb je een reservesleutel en hoef je niet meer bang te zijn om jezelf buiten te sluiten. 

Het is geen ramp als het een keer gebeurt, je sluit jezelf buiten, maar het moet wel opgelost worden. De slimste zet is om een slotenmaker te bellen die het slot voor je open kan maken zonder sleutel. Naast sloten openmaken, kunnen ze ook de sloten vervangen als je bijvoorbeeld de sleutel er niet meer van hebt. Ze staan dag en nacht klaar voor noodgevallen wanneer mensen hun huis niet in kunnen. Ook geven ze advies op het gebied van sloten en kunnen ze sleutels bijmaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *