Zo zorg je voor extra veiligheid van je webshop

Wanneer je een webshop hebt, is het van belang dat je zorgt voor een goede beveiliging. Zo zit je niet te wachten op ongewenste gasten. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang dat je onderzoek doet naar de beveiligingsmogelijkheden. In dit artikel worden er een aantal beveiligingsmethodes besproken.

Een aantal veelvoorkomende valkuilen

Onveilige webshops ontstaan in de meeste gevallen doordat men zich niet aan een aantal richtlijnen houden. Een grote valkuil voor een webshop is een verouderd systeem. Zo zijn er veel webshops op het internet te vinden die minimaal 10 jaar oud zijn. Deze webshops zijn niet prettig voor de gebruikers en niet veilig. Zorg er daarom voor dat jouw webshop up to date is. Een andere fout die velen maken is dat zijn een verkeerde webshopbouwer kiezen. Zo gaan veel mensen in zee met de partij die het meest gunstige tarief hanteert. Helaas zorgt dit er al snel voor dat de webshop hierdoor niet veilig is. Een tip die wij jou kunnen geven is daarom dat je in zee moet gaan met een betrouwbare ontwikkelaar. 

Gebruik een betrouwbare server

Een andere tip die ervoor kan zorgen dat jouw webshop geen risico loopt, is door voor een betrouwbare server te zorgen. Er zijn meerdere bedrijven die dit aanbieden, maar weinig zijn daadwerkelijk veilig. Wees daarom kritisch in de zoektocht en voorkom dat je webshop onveilig is. Een andere methode om je webshop te beveiligen is door ubuntu 18.10 te gebruiken. Dit systeem helpt je site beschermen tegen ongewenste gasten. Echter, niet elke aanbieder maakt gebruik van dit systeem. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van een server waarbij dit wel mogelijk is. Zo weet je namelijk zeker dat je webshop niet onnodig risico loopt. 

Lees tip:  Veiligheid Boven Alles: De Onmisbare Wapenkluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *