Een beveiligingscamera kopen, waar moet je opletten?

Er zijn veel voordelen aan een beveiligingscamera. Het maakt het dan ook mogelijk om jouw huis of bedrijfsterrein voortdurend in de gaten te houden. In sommige gevallen is dit geen overbodige luxe. Een beveiligingscamera zorgt er dan ook voor dat je achteraf beelden kan terug kijken, van bijvoorbeeld een inbraak. Echter zijn er wel een paar dingen waar je als consument op moet letten, tijdens de aanschaf van de camera. Zo heb je nog meer plezier ervan! 

Beeldkwaliteit 

Het is natuurlijk belangrijk dat de beelden ook daadwerkelijk van goede kwaliteit is. Hierdoor kunnen de beelden in de toekomst meer waarde geven. Een dader is dan ook alleen te herkennen met scherp beeld. Ook is het verstandig om na te denken of je alleen beeld van overdag wilt, of juist ook van de avond. Voor in de avond moet je dan ook een speciale camera hebben, die dan ook beeld maakt. 

Veiligheid en Privacy 

De camera’s worden vaak aangeschaft voor extra veiligheid. Het gevoel van veiligheid wordt dan ook vergroot. Maar er zitten ook risico’s aan beveiligingscamera’s. Namelijk het feit dat er regelmatig camera’s worden gehackt. Als je een camera hebt hangen, wil je natuurlijk niet dat andere mensen deze beelden kunnen zien, of zelfs live mee kijken. Het is dan ook belangrijk om te kijken of de camera gemakkelijk gehakt kan worden. Vaak wordt dit dan ook gedaan via de app, die het mogelijk maakt dat jij live naar de beelden kan bekijken. Let dan ook goed op de beveiliging van deze app. Zo kan je voorkomen dat jouw beveiligingscamera gehakt wordt. 

Lees tip:  Zo vergroot je het veiligheidsgevoel van bedreigde personen

Data opslag

Om de beelden terug te kijken, is het natuurlijk belangrijk dat de data wordt opgeslagen. Hierbij is het wel belangrijk om op te letten op welke manier dit wordt gedaan. Daarbij is het ook handig om na te denken over hoe lang de beelden beschikbaar blijven om terug te kijken. In de meeste gevallen hoeft dit namelijk niet zo lang. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *