Vier maatregelen om jouw woning beter te beveiligen

Ondanks dat het aantal inbraken jaarlijks lijkt af te nemen, hebben bewoners nog regelmatig een onveilig gevoel in hun eigen huis. In het nieuws wordt immers nog regelmatig een recente woninginbraak besproken, waarbij veel inbrekers nog op vrije voeten zijn. Het is niet gek dat bewoners zich onveiliger voelen als zij ondervinden dat er recent een inbraak heeft plaatsgevonden in hun straat of buurt.

Om zich veiliger te voelen, treffen veel bewoners maatregelen. Deze maatregelen kunnen erg verschillen. Zo zal de een voortaan de ramen sluiten als zij het huis verlaten, terwijl de ander een alarmsysteem plaatst om de woning in de gaten te kunnen houden. Ben jij benieuwd welke maatregelen jij kunt treffen om jouw woning beter te beveiligen? Lees snel verder.

Sterke sloten op de deuren

Bij dit punt doel ik dan ook op alle deuren. Indien inbrekers ontdekken dat de voordeur inderdaad netjes op slot wordt gedraaid, maar de schuifdeur vervolgens bent vergeten op slot te draaien, is de keuze voor inbrekers snel gemaakt. Zij hoeven immers nauwelijks moeite te doen om jouw woning binnen te komen als een deur niet op slot is gedraaid. Een pasje is al voldoende. Daarbij is een slot op de ramen ook geen overbodige luxe, aangezien steeds meer inbrekers doelen op de ramen tegenwoordig. 

Houd de woning bewoond

Indien jij jouw woning verlaat, is het gebruikelijk om alle verlichting in de woning uit te doen. Toch is dit een teken voor inbrekers dat de woning op dat moment onbewoond is, waardoor het onverlichte huis als een soort uitnodiging dient voor inbrekers om hun gang te gaan. Door enkele lichten aan te laten, houd jij de woning bewoond en zullen inbrekers jouw woning overslaan. Zij willen immers liever niet oog in oog staan met de bewoners.

Lees tip:  Minder claims woningbranden in 2019, maar hogere schade per claim

Neem extra beveiliging

Extra beveiliging, waaronder een camerainstallatie of alarmsysteem, dienen als afschrikmiddel. Als jouw woning voorzien is van deze beveiliging is het vaak verplicht om een waarschuwingsbordje te plaatsen om anderen in te lichten van deze beveiliging. Dit waarschuwingsbordje is echter erg gunstig, aangezien inbrekers jouw woning hierdoor juist liever overslaan. Inbrekers willen uiteraard ongezien hun gang gaan, al zal dat door de beveiliging vrijwel onmogelijk worden. 

Koop een kluis

Ondanks dat deze maatregel niet dient als afschrikmiddel, kan dit wel helpen bij het beperken van de financiële schade. Als jij al jouw kostbare goederen opbergt in een kluis als jij de woning verlaat, zullen inbrekers niet de kans krijgen om deze producten mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *